Prešernov dan v enoti ZU Moste

Objavljeno dne 14. feb, 2019 v Dogodki

V enoti INCE ZU smo kulturni praznik Prešernov dan obeležili z likovno – literarno delavnico. Zbrali smo se v jedilnici enote, kjer smo prebirali Prešernove pesmi ter se pogovarjali o življenju in delu našega največjega pesnika. Tokrat smo posebej izpostavili pesem o Lepi Vidi. Uporabniki so prebirali verze pesmi, nakar smo se pogovorili o njihovem pomenu. Sporočilo pesmi oziroma posameznega verza smo skušali prenesti v dogodke vsakdanjega življenja. To izkušnjo so uporabniki vsak po svoje interpretirali ter v različnih likovnih tehnikah prenesli v svoje risbe. Delavnico smo zaključili s peko prešernih palačink in se veselo posladkali z njimi.

Opis delavnice dveh uporabnikov:

O NAŠI DELAVNICI

V četrtek smo v enoti INCE ZU imeli likovno delavnico, ki jo je vodila naša varuhinja. Naša tema je bilo vse o Francetu Prešernu. Najprej smo njegove poezije brali in deklamirali. Varuhinja nam je povedala malo o zgodovini Prešerna. Potem smo na temo tudi risali. Ta likovna delavnica mi je bila zelo všeč.

(Tanja)

O DNEVU V ENOTI

Ko smo prišli v službo smo že imeli zajtrk. Potlej smo imeli tudi jutranjo telovadbo. Po telovadbi smo brali o Lepi Vidi. Potlej smo risali in imeli kosilo in palačinke. Imeli smo tudi sprostitvene igre.

(Roman)

1
2
3
4