Enota Mengeš

ZGODBA KI JE SAMO NAŠA

Nekega praznično-decembrskega jutra smo se zbudili polni pričakovanja in veselja. Ko smo se prvič po treh letih pripeljali do končnega cilja, smo z velikim nasmeškom na obrazih vstopili skozi vrata novega centra in navdušenje je bilo nepopisno. Na srečo nervoze ni bilo čutiti, saj smo se hitro »udomačili«. Tisti teden je bil zelo kratek, saj smo si zadnjih delovnih dni leta 2013 dali čas zase. Preden smo si izkoristili praznične dopustniške dni, smo si seveda voščili lepe praznike.

V prvih dneh letošnjega leta smo pričeli zares. O novih prostorih imam same lepe besede, tako da sem zadovoljna za vsako stvar. Še najbolj pa mi je všeč nov avtomat. Lahko se sprehajamo kamorkoli po centru, le povedati je treba inštruktorjem zaradi varnosti. Zgornji del hiše se še dela, a bo kmalu vse narejeno. Tudi knjižnica.

Nekateri so se že navadili na spremembo, drugi pa še potrebujejo čas, da ta navada in razum počasi stopita do njih. Sicer pa smo končno v svoji lepi, prenovljeni, varnejši in toplejši hiši, ki nas z več prostori in toplino še kako razvaja, zato se v njej dobro počutimo.

Selitev v novi INCE je bila ena najlepših doživetij v zgodovini invalidne mladine. Tja nas je pripeljala življenjska zgodba. Zgodba, ki je samo naša.

Maja Osolin

VDC INCE Mengeš – Hiša na Ropretovi 23 from Jereb in Budja arhitekti on Vimeo.

 

Enota Mengeš
Ropretova cesta 23
1234 Mengeš

tel.: 01 723 09 07

Samo Gabrilo, dipl. upr. org., vodja enote Mengeš
vodja.menges@vdc-ince.com