Dramska skupina v Drami

Objavljeno dne 10. jun, 2019 v Novice

Po velikem praznovanju štiridesete obletnice našega zavoda, je napočil čas za manjša in bolj umirjena praznovanja, za trenutke refleksije, proslavljanje našega truda in uspeha ter sanje o nadaljnjem ustvarjanju.

Dramska skupina, ki je na odru uprizorila mengeške igre nekoč in danes, si je vzela trenutek zase in se 10.junija odpravila v ljubljansko Dramo. Izjemna igralska zasedba nas je odpeljala v Linhartov čas, kjer smo skupaj z županom in njegovo Micko kovali načrte proti gosposki nadutosti in prevzetnosti. Imeli smo tudi priložnost opazovati slovenščino, kot se je govorila v 18.stoletju. Tudi kadar nam je kakšna beseda ušla, so gibi, glas in vrhunski kostumi nastopajočih pričarali vzdušje, ki smo ga razumeli in se v njem zabavali.

Posebno doživetje je bil tudi obisk zaodrja z gledališko pedagoginjo, kjer nas je prevzel umetniški kaos odrskih ustvarjalcev. Ogledali smo si rekvizite, pomerili lasulje, se pogovarjali o tem, kako deluje gledališče, ter nato stopili na čisto pravi oder in spoznali vaje, ki jih izvajajo igralci za boljšo izgovorjavo. Morda pridejo v prihodnosti prav tudi nam!

Tako sta obisk v drami doživeli dve izmed igralk dramske skupine VDC INCE:

»V ponedeljek smo šli s kombijem v Ljubljano gledat Županovo Micko. Nastopili so znani igralci. Tisti, ki so nastopili, so bili super. Tudi nama je bilo zelo smešno. Meni je bila drama zelo všeč.«

Urška in Barbara